przystawki

(starters)

Focaccia Cinque Olive

18 zł

/180 g

Focaccia z pieca opalanego drewnem, podawana z 5 autorskimi oliwami: ostrą, czosnkową, rozmarynową, truflową i extra virgin.

→ Focaccia baked in a wood-fired oven, served with five signature olives: garlic, rosemary, truffle oil, and extra virgin olive oil.

Focaccia con Pomodorini

20 zł

/230 g

Focaccia z pieca opalanego drewnem, z oliwą z pomidorów, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i natką pietruszki.

→ Focaccia baked in a wood-fired oven with tomato olive oil, cherry tomatoes, garlic and parsley.

Sogno di Formaggio

53 zł

/760 g

Deska włoskich serów (dla 2 osób): Scamorza, Provolone Dolce, Gorgonzola Piccante D.O.P., Taleggio D.O.P., Ricotta, Primosale

z pikantną papryką. Podawana z oliwkami, orzechami włoskimi, winogronem, miodem i grubą focaccią naszego wypieku.

→ Italian Cheese Board (for 2 people): Scamorza, Provolone Dolce, Gorgonzola Piccante D.O.P., Taleggio D.O.P., Ricotta, Primosale with spicy pepper. Served with olives, walnuts, grapes, honey, and thick homemade focaccia.

Sogno le Carne

53 zł

/820 g

Deska włoskich wędlin (dla 2 osób): Mortadella al Pistacchio, Prosciutto Cotto, Salsiccia Piccante Bastone, Speck, Salame Milano. Podawana z oliwkami, kaparami, winogronem, pomidorkami koktajlowymi i grubą focaccią naszego wypieku.

→ Italian Cold Cuts Board (for 2 people): Mortadella al Pistacchio, Prosciutto Cotto, Salsiccia Piccante Bastone, Speck, Salame Milano. Served with olives, capers, grapes, cherry tomatoes, and thick homemade focaccia.

Gamberetto

38 zł

/5 szt. /250 g

57 zł

/10 szt. /320 g

Krewetki 16-20lb przygotowane w sosie winno-maślanym

z natką pietruszki, chili i czosnkiem. Podawane z grubą focaccią naszego wypieku.

→ 16-20 lb shrimps in wine and butter sauce with parsley, chili and garlic. Served with homemade focaccia bread.

sałatki

(salads)

Insalata con mela

34 zł

/320 g

Sałatka z rukolą, jabłkiem, orzechami włoskimi, Gorgonzolą Piccante D.O.P. i sosem miodowo-balsamicznym. Podawana z grubą focaccią naszego wypieku.

→ Arugula, apple, walnuts, Gorgonzola Piccante D.O.P., honey-balsamic sauce. Served with homemade focaccia bread.

Insalata cesare

49 zł

/290 g

Sałata rzymska, grillowany kurczak, grzanki, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula oraz autorski sos cezar. Posypana serem Pecorino Romano D.O.P.

→ Romaine lettuce, grilled chicken, croutons, cherry tomatoes, red onion. Topped with our homemade caesar sauce and sprinkled with Pecorino Romano D.O.P. cheese.

zupy

(soups)

Pappa al pomodoro

28 zł

/330 g

Toskańska zupa z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., czerwonej papryki pieczonej w piecu opalanym drewnem, cebuli, czosnku, bazylii i czerstwego białego pieczywa. Skropiona oliwą extra virgin.

→ Tuscan soup made from red peppers roasted in a wood-fired oven, Pelati San Marzano D.O.P. tomatoes, onion, garlic, basil and stale white bread. Drizzled with extra virgin olive oil.

Zuppa di pesce

42 zł

/570 g

Zupa rybna z owocami morza i pomidorami

z Pelati San Marzano D.O.P. Podawana

z grubą focaccią naszego wypieku. → Fish soup with seafood and Pelati San Marzano D.O.P. tomatoes. Served with homemade focaccia bread.

→ Fish soup with seafood and Pelati San Marzano D.O.P. tomatoes. Served with homemade focaccia bread.

pasta

(pasta)

Alla Norma

36 zł

/430 g

Maccheroni w sosie z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P. z bakłażanem, pomidorkami koktajlowymi, bazylią i tartym serem Ricotta.

→ Maccheroni in Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce with eggplant, cherry tomatoes, basil and grated Ricotta cheese.

Carbonara

45 zł

/420 g

Spaghetti na żółtku z Guanciale con Pepe, serem Pecorino Romano D.O.P.

i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

→ Spaghetti with Guanciale con Pepe, Pecorino Romano D.O.P., egg yolk and freshly ground pepper.

Verde con Maiale

52 zł

/530 g

Fettuccinne w sosie śmietanowym ze szpinakiem, suszonymi pomidorami

i grzybami podawane z polędwicą wieprzową.

→ Fettuccine in creamy sauce with spinach, sun-dried tomatoes and mushrooms, served with pork tenderloin.

FRUTTI DI MARE

68 zł

/520 g

Fettuccine al nero w sosie winno-maślanym z krewetkami Vannamei 16-20lb, mulami, sercówkami, natką pietruszki, czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi. 

→ Fettuccine al nero in wine and butter sauce with 16-20 lb Vannamei shrimps, mussels, cockles, parsley, garlic and cherry tomatoes.

Gnocchi al Forno

39 zł

/450 g

42 zł

/520 g

Gnocchi zapiekane z papryką czerwoną, suszonymi pomidorami, szpinakiem, cukinią, Mozzarellą Fior di Latte, Pecorino Romano D.O.P. (w wersji mięsnej

z dodatkiem kurczaka).

→ Baked gnocchi with red pepper, sun-dried tomatoes, spinach, zucchini, Mozzarella Fior di Latte and Pecorino Romano D.O.P. (in the meat version with chicken).

Gnocchi al Tartufo

64 zł

/430 g

Gnocchi w sosie śmietanowo-truflowym z włoską kiełbasą Salsiccia Veneta podawane z tartymi truflami i serem Pecorino Romano D.O.P. 

→ Gnocchi in creamy truffle sauce with Italian Salsiccia Veneta sausage, served with grated truffles and Pecorino Romano D.O.P. cheese.

Gnocchi alla Gorgonzola con Manzo

66 zł

/440 g

Gnocchi w sosie śmietanowo-serowym z Gorgonzolą Piccante, polędwicą wołową, orzechami włoskimi, suszonymi pomidorami, bazylią i serem Pecorino Romano D.O.P. 

→ Gnocchi in creamy cheese sauce with Gorgonzola Piccante, beef tenderloin, walnuts, sun-dried tomatoes, basil and Pecorino Romano D.O.P. cheese.

Ragù Bolognese

41 zł

/540 g

Fettuccine przygotowane na bulionie warzywnym i czerwonym winie z mię-sem wieprzowo-wołowym, Speckiem, pomidorami z Pelati San Marzano D.O.P., marchewką, cebulą, selerem naciowym, masłem, czosnkiem, gałką muszka-tołową, rozmarynem i serem Pecorino Romano D.O.P.

→ Fettuccine prepared in vegetable broth and red wine with pork and beef, Speck, Pelati San Marzano D.O.P. tomatoes, carrots, onions, celery, butter, garlic, nutmeg, rosemary and Pecorino Romano D.O.P. cheese.

amatriciana

42 zł

/400 g

Spaghetti z ostrym sosem na bazie pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P.

i białego wina, z peperoncino, Guanciale con Pepe oraz Pecorino Romano D.O.P.

→ Spaghetti in spicy Pelati San Marzano D.O.P. tomato and white wine sauce with peperoncino, Guanciale con Pepe and Pecorino Romano D.O.P.

Manzo Stracciato

40 zł

/440 g

Fettuccine w sosie z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P. z marynowaną szarpaną wołowiną, cebulą karmelizowaną w białym winie, podawane

z Pecorino Romano D.O.P. i świeżą bazylią.

→ Fettuccine in Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce with marinated shredded beef and white wine caramelized onion, served with Pecorino Romano D.O.P. and fresh basil.

tytuł

XX zł

/XXX g

Opis dania po polsku

Opis dania po angielsku

ravioli

(pasta)

Ravioli ricotta

35 zł

/10 szt.

/270 g

z Ricottą i szpinakiem

w sosie maślanym z czosnkiem, podawane z liśćmi szpinaku i pistacjami.

→ with spinach and Ricotta, topped with spinach leaves and pistachios.

Ravioli salsiccia

35 zł

/10 szt.

/270 g

z ziemniakiem, rozmarynem

i Salsiccią Venetą podawane

w sosie maślano-rozmarynowym z Salsiccią.

→ with potato, rosemary, and Salsiccia Veneta, served in a butter–rosemary sauce with Salsiccia.

Ravioli tartufo

39 zł

/10 szt.

/300 g

z ziemniakiem, pastą truflową, oliwą truflową, mielonym pie-przem i serem Grana Padano

w sosie śmietanowym z serem Pecorino Romano D.O.P., pastą truflową i tartymi truflami.

→ with potato, truffle paste, truffle oil, freshly ground pepper and Grana Padano cheese.

Ravioli Ragù

39 zł

/10 szt.

/300 g

z farszem wieprzowo-woło-wym w stylu Ragù Bolognese podawane w sosie śmietano-wym ze szpinakiem, czosn-kiem i suszonymi pomidorami.

→ with pork and beef filling in Ragù Bolognese style.

pizza

(pasta)

MARGHERITA

32 zł

/310 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, bazylia, oliwa extra virgin, świeżo zmielony pieprz.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, basil, extra virgin olive oil, freshly ground pepper.

PROSCIUTTO

39 zł

/410 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto Cotto.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto Cotto.

INFERNO

43 zł

/450 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, Salsiccia Piccante Bastone, ’nduja, świeże chili.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, Salsiccia Piccante Bastone, ‘nduja, fresh chili.

PARMIGIANA

34 zł

/360 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., bakłażan, czosnek, Grana Padano D.O.P.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, eggplant, garlic, Grana Padano D.O.P.

VERDE MORTADELLA

45 zł

/340 g

Pesto zielone, Mozzarella Fior di Latte, Mortadella al Pistacchio, Ricotta, pistacje, bazylia.

→ Green pesto, Mozzarella Fior di Latte, Mortadella al Pistacchio, Ricotta, pistachios, basil.

GAMBERE CALABRESE

58 zł

/500 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, krewetki 16/20 lb, świeży czosnek, ‘nduja, natka pietruszki, pomidorki koktajlowe.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, 16/20 lb shrimps, fresh garlic, ‘nduja, parsley, cherry tomatoes.

Bianca → Montanara Bianca

45 zł

/470 g

Sos śmietanowy, Pancetta, Speck, ziemniak, rozmaryn, Grana Padano D.O.P., świeżo mielony pieprz.

→ Creamy sauce, Pancetta, Speck, potato, rosemary, Grana Padano D.O.P., freshly ground pepper.

Bianca → Quattro Formaggi

44 zł

/490 g

Sos śmietanowy, Gorgonzola Piccante, Mozzarella Fior di Latte, Grana Padano D.O.P., Taleggio.

→ Cream, Gorgonzola Piccante, Grana Padano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, Taleggio.

Marinara

29 zł

/330 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., bazylia, świeży czosnek, świeżo zmielony pieprz, oliwa extra virgin.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, basil, fresh garlic, freshly ground pepper, extra virgin olive oil.

MILANO

43 zł

/450 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, salame Milano, czerwona cebula, oliwki czarne.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, salame Milano, red onion, black olives.

SPINACI

39 zł

/360 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, świeży szpinak, Ricotta, czosnek.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, fresh spinach, Ricotta, garlic.

CAPRICCIOSA

43 zł

/500 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto Cotto, pieczarki, czarne oliwki, karczoch.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto Cotto, mushrooms, black olives, artichoke.

SALAME

42 zł

/390 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, salame Milano / salsiccia Piccante Bastone.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozzarella Fior di Latte, salame Milano / salsiccia Piccante Bastone.

Stracciata al Pomodoro

40 zł

/410 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, szarpana wołowina marynowana i duszona w przyprawach z dodatkiem białego wina, karmelizowana czerwona cebula.

→ Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, Mozza-rella Fior di Latte, marinated and braised shredded beef with spices and white wine, caramelized red onion.

Bianca → Alla Carbonara

45 zł

/420 g

Sos śmietanowy, Guanciale con Pepe, żółtko jajka, świeżo mielony pieprz, Pecorino Romano D.O.P.

→ Creamy sauce, Guanciale con Pepe, egg yolk, freshly ground pepper, Pecorino Romano D.O.P.

tytuł

XX zł

/XXX g

Opis dania po polsku

Opis dania po angielsku

kids menu

(pasta)

Spaghetti mozzarella

30 zł

/380 g

Sos z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., Mozzarella Fior di Latte, bazylia, czosnek, oliwa extra virgin.

→ Pelati San Marzano D.O.P. sauce, Mozzarella Fior di Latte, basil, garlic, extra virgin olive oil.

Pasta della Nonna

35 zł

/440 g

Spaghetti z sosem z pomidorów z Pelati San Marzano D.O.P., pulpety wołowo-wieprzowe, bazylia, gałka muszkatołowa, kmin rzymski, oregano, czerstwe pieczywo, Pecorino Romano D.O.P, świeża bazylia.

→ Spaghetti with Pelati San Marzano D.O.P. tomato sauce, beef and pork meatballs, basil, nutmeg, cumin, oregano, stale bread, Pecorino Romano D.O.P., fresh basil.

desery

(desserts)

cannolo

25 zł

/200 g

Tiramisù

26 zł

/200 g

lody limoncello

21 zł

/150 g

Limoncello Ice-cream

lody pistacjowe od cocoart's

lody pistacjowe
od cocoart's

27 zł

/180 g

Cocoart’s pistachio ice-cream

deser dnia → zapytaj obsługę

deser dnia
→ zapytaj obsługę

Dessert of the day → ask the staff

napoje

(drinks)

kawa

(coffee)

espresso

9 zł

/30 ml

espresso doppio

12 zł

/60 ml

americano

12 zł

/150 ml

cappucino

14 zł

/150 ml

flat white

16 zł

/150 ml

caffe latte

14 zł

/200 ml

→ Pelati San Marzano D.O.P. sauce, Mozzarella Fior di Latte, basil, garlic, extra virgin olive oil.

lody limoncello

21 zł

/150 g

Limoncello Ice-cream

lody limoncello

21 zł

/150 g

Limoncello Ice-cream

przystawki

(starters)

przystawki

(starters)

przystawki

(starters)

przystawki

(starters)